Terapia cu vacuum intermitent

Terapia cu vacuum intermitent este o procedură utilizată pentru tratarea problemelor venoase și arteriale, a afecțiunilor vasculare și a leziunilor sportive. Presiunea normală și joasă a aerului poate fi utilizată pentru a controla întoarcerea venoasă, pentru a crește fluxul limfatic și pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a mușchilor și a membrelor.

Technologie

Dispozitivul de tratament înconjoară și tratează partea inferioară a corpului pacientului întins într-o zonă cilindrică până la coaste. Acesta acoperă toate picioarele. O prelată la talia dispozitivului este folosită pentru a închide interiorul acestuia. O pompă de vacuum din compartiment generează alternativ presiune normală și joasă (între -20 și -70 mbar). Aparatul este considerat un instrument medical.

Modul de funcționare

Presiunea scăzută crește circulația sângelui în abdomen și în partea inferioară a corpului, ceea ce stimulează la rândul său circulația arterială. Ca urmare a acestui flux sanguin, se reduce hipertensiunea pe linie centrală, volumul accidentului vascular cerebral, debitul cardiac și, în cele din urmă, fluxul sanguin arterial. Cu toate acestea, mecanismele compensatorii împiedică ca acest lucru să se întâmple complet. Frecvența cardiacă și rezistența vasculară periferică cresc ca răspuns la această schimbare. În plus, se activează forțele de forfecare și se activează răspunsul simpatic al inimii. Modificările de presiune apar în regiunile inferioare ale corpului, iar volumul de sânge se adaptează la aceste modificări. Condițiile modificate ale circulației normale stimulează și îmbunătățesc fluxul de sânge oxigenat în picioare și în membrele inferioare.

Tratament

În funcție de indicație, durata tipică a tratamentului este între 5 și >15 aplicații (30-45 de minute).
Slăbiciunea țesutului conjunctiv, hiperaciditatea, celulita, varicele, traumatismele (cum ar fi vânătăile sau leziunile sportive, tulburările vasculare, edemele și ulcerele) sunt doar câteva dintre indicații. Mai multe indicații pot fi găsite aici.

Contraindicații

În timpul sarcinii
Tromboză venoasă, tromboflebită, sub 8 săptămâni, tromboză venoasă.
Boli inflamatorii acute ale pielii și ale țesuturilor subcutanate (furunculoză, piodermite, abces).
Sarcina sau o intervenție chirurgicală foarte recentă în abdomen.
Zi de dializei